lørdag 26. februar 2011

Møter du deg selv i døra under VM på ski?


Uttrykket ”å møte seg selv i døra” er omtrent like kjent som spørsmålet ”hvor var du da Brå brakk staven”. Men det er vel slik at det er færre som husker akkurat hvor de var da Brå brakk staven enn de som husker sist de møtte seg selv i døra.
Nå er det for så vidt ganske sjelden å møte seg selv i døra. (Og man kan heller ikke regne med at Oddvar Brå kommer til å brekke staven sin en gang til, slik at du må regne med å få spørsmålet ”hvor var du da Brå brakk staven for annen gang”.)
Vi snakker sånn sett kanskje om engangsfenomener - enten det dreier seg om staven til Brå eller et møte med seg selv i døra.
Men kanskje det er slik at det er flere enn vi tror som faktisk ønsker å møte seg selv i døra, men som rett og slett er lei av å møte seg selv i den samme døra gang etter gang – hva vet vi?
Jo, vi vet i alle fall én ting, og det er at hvis man ønsker å møte seg selv i døra – men altså ikke i den samme døra gang på gang – så finnes det løsninger på den saken.
I en låve på Vøienvolden Gård (Maridalsveien 120) er det en virksomhet som heter Gamletrehus.com og der står det ca 1000 gamle, vakre dører. Der har du som er lei av å møte deg selv i den samme døra en enestående mulighet til å få et bedre liv med en ny (gammel) dør. Ja, faktisk er det slik at du kan bytte ut den døra du møter deg selv i så ofte du vil – så rimelige er de!
Nå under VM, er det lett å tenke tilbake til 1982 da det også var VM og Brå brakk staven. Og det er lett å tenke: ”Ja, hvis jeg går til Gamletrehus.com og kjøper en ny (gammel) dør, så jeg slipper å møte meg selv i den samme gamle døra gang på gang – så får jeg sikkert et godt VM-tilbud på den døra jeg kjøper”.
Men tenk om vi ga deg et skikkelig godt VM-tilbud på en dør. (Eller på et vindu, eller hengsler, eller dørvridere og alt det andre vi har.) Så får du døra hjem, gir den litt sandpapir og maling og vips; - plutselig har du et smykke av en dør i heimen din! En dør du gjerne vil møte deg selv i mange ganger.
Så får du venner på besøk. Det første de sier er ”Jøss, for en flott dør du har fått deg!!! Visste ikke at du hadde råd til slike vakre, antikvariske greier!”
Da hadde det ikke vært særlig kult å svare: ”Vel, det var VM-tilbud, fikk den ganske billig faktisk”. Jeg mener; du ville ikke sagt til forloveden din idet du gir henne en flott ring som hun bare synes er sinnsyk flott at ”jeg fikk den på tilbud på postordre”.
Nei, du er glad for at dine venner liker din nye (gamle) dør. Og du holder prisen for deg selv (den er lav nok som den er). Og du sier til dine venner: ”Ja, nå synes jeg faktisk det er stas å møte meg selv i døra, kanskje dere også skulle kjøpe dere en ny (gammel) dør og gjøre livet lettere for dere selv?”
Tenk litt på det. Og tenk også på, at når det er VM neste gang (om to år) og folk spør deg om ”hvor var du da du møtte deg selv i døra?”, så blir det veldig enkelt å svare på det spørsmålet.

Hilsen Lars

1 kommentar:

  1. Fint innlegg.
    Må bare være litt uenig med deg. For stort sett alle interiørbloggere elsker å skryte av bargens, av kjøp som er så gode at de nesten er gratis. Det er det det er moro å smykke opp. En fin billig gjenbrukstrend. Og ja jeg ville stolt ha sagt. Tenk så fin den ble og den var nesten gratis!
    Fin blogg, leser deg videre
    Randi

    SvarSlett