tirsdag 6. september 2011

Hva er likheten mellom en gammel dør og et nytt bakeri?

Ved første øyekast er det nok lettere å finne forskjeller enn likheter. For når sant skal sies – og det skal det jo – så vil de fleste si at den største likheten kanskje er at en dør er flat, enten den er gammel eller ny, og det er også et bakeribakt flatbrød.

Men la oss allikevel se om det finnes noen flere likheter. Ett stikkord her er faktisk ordet gammel, eller gammeldags.

For det nye bakeriet på Bjølsen, rett nord for Vøienvolden og Gamletrehus.com, baker på den gamle måten. Og ikke bare baker de på den gamle måten, de holder også til i en gammel kirke i Bergensgata, rett ovenfor CaféDeliRestauranten Mat & Mer. Og det er faktisk de to herrene som driver Mat & Mer, Joakim og Øystein, som står bak det nye Bjølsen Bakeri.

Gammel er altså et stikkord. Ekte er et annet. For på samme måte som dørene hos Gamletrehus.com er gamle og ekte vare, er bakevarene fra det nye bakeriet ekte og bakt på gammelt, godt vis – selv om det selvfølgelig er nybakt hver dag!

Det er med andre ord – og kanskje ikke så merkelig – mye tradisjon i de gamle arbeiderstrøkene på Bjølsen og Sagene. To av aktørene, Bjølsen Bakeri og Mat & Mer ivaretar det kulinarisk tradisjon, mens Gamletrehus og Vøienvolden ivaretar det kulturhistoriske.

Ta en titt på www.matogmer.no og få vann i munnen. Eller ta en titt på det som ikke er spiselig på Vøienvolden!

1 kommentar:

  1. Delikat mat men ingen bilder av lokaler.....hint hint

    ....og mine historiske fliser er fremdeles ikke blitt lagt men det blir det blir:)

    SvarSlett