onsdag 16. februar 2011

Når blir en dør et bord?


Tja, si det? En dør som brukes som en dør er, som de fleste vil være enig i, uegnet som bord. Bord bør absolutt ikke stå vertikalt i en døråpning for å lukkes og åpnes. Slike bord er uansett ikke egnet til f eks å ha glass og tallerkener på, og man kan jo bare tenke seg hva som ville ha skjedd med rødvin i glassene og pasta på tallerkenene hvis man i det hele tatt kunne fått plassert slike ting på et slikt bord.
Skikkelig sølete ville det bli, spør du oss.

Nei, skal man bruke en dør som et bord, så må man hekte den av hengslene og legge den flatt.

”Men da har jeg jo ikke lenger en dør i døråpningen!” sier du.

Nei, det har du ikke – hvis du tar en av dine egne dører. Men det behøver du ikke. Du kan ta turen til Maridalsveien 120, der du finner Gamletrehus.com og i Gamletrehus.com finner du ca 1000 dører av forskjellige typer og alder. Det er her du finner den døra du skal bruke som bord.

”Men gamle dører har jo listverk og profiler som gjør dem uegnet til å sette noe som helst på!” sier du da.

Ja, det er riktig. Og gamle dører (ikke nye heller, for den saks skyld) har heller ikke bordben. Men det første problemet løser du ved å bestille en tykk glassplate eller plexiglassplate som har samme mål som døra. Den legger du oppå døra, og dermed har du en jevn, plan flate du kan sette ditt fineste porselen på...og samtidig se de fine listene og profilene på døra under gjennom glasset.

”Og bena, da?” spør du.

Bena, ja. Bruk for all del ikke dine egne. Det blir så mye blod og søl med amputasjoner, dessuten har du jo bare to. Nei, ta heller kontakt med en smed og få ham til å lage en røff jernramme med ben, hvori du legger både dør og glassplate.
Mer praktisk og mindre grisete enn amputasjoner.

Verre er det ikke. En dør blir et bord når du kommer til Gamletrehus.com. Mange har gjort det før deg og blitt veldig fornøyd med resultatet.

Velkommen!

Hilsen Lars

7 kommentarer:

 1. Herlig!!!!

  Skulle gjerne hatt en oversikt over tofløysdører med glass, hvit orginalmaling og karm:)

  SvarSlett
 2. Å, ja. Dører som bord er fint :)
  Vi har litt flere dører i kjellern som bare står, så vi prøvde oss, men den endte opp med å bli for stor desverre. Får se om vi får det til en annen gang :)

  SvarSlett
 3. God ide at lave en dør om til et bord!
  Hilsen www.brocantebysusanne.blogspot.com

  SvarSlett
 4. Glimrende ide ja ;)
  Vår gamle dør har blitt "husets hjerte". Her samles vi til alt fra måltider, lekselesing, hobbyaktiviteter og når noen kommer innom på en kaffekopp.
  Vi har lagd understell selv av div. listverk, og satt på gamle dreide bordbein.

  Hilsen Fru K

  SvarSlett
 5. En annen idé til understell.
  Et gammelt bord fra loppis eller kjeller som er på vei til containeren, du tar bare av benene og monterer det under døren :)

  SvarSlett
 6. Fin ide og herlig måte å fortelle på. Fin blogg! Hit kommer jeg gjerne tilbake

  SvarSlett
 7. Solvår Rønningen sa ‎"padda" mi ville ikke kommentere på bloggen din så mulig det her alt har blitt skrevet. Men dørene blir kjempefine som sengegavler, og har man god plass til å ha en dør stående så maler man ene siden med krittmaling og man har verdens søteste tavla/huskeliste. Ta gjerne litt grov hyssing et par runder rundt døra, heng på på noen klesklyper, så får og arkene et fint sted å henge :) ha en ellers fin dag!

  SvarSlett