torsdag 9. februar 2012

Når smaker kortreist kaffe best?

Kortreist kaffe? Hva er nå det for slags reklametrix? Kaffe kommer jo fra Afrika og Brasil og slike fjerntliggende steder, ikke sant?

Jo visst er det sant! Den kaffen vi snakker om kommer selvfølgelig langveisfra. Men den males faktisk rett rundt hjørnet for Gamletrehus på Vøienvolden gård.

Og for med en gang å svare på spørsmålet om når den smaker best, så er vår påstand at den smaker absolutt best etter et besøk på Gamletrehus.

Hvorfor? Jo, fordi det er så kaldt hos oss! Kanskje ikke det smarteste å si om vårt varelager, men vi er jo ærlige i alt vi gjør, så da må vi også være det når det gjelder temperaturene hos oss. Og i skrivende stund er det – 7 grader. Dessuten kan du være sikker på en ting til; inne i den store låven er det alltid kaldere enn utenfor. Sånn er det bare.

Men har du ull innerst og sansen for gamle dører og dørutstyr, vinduer, hasper og hengsler, gulvbord, listverk og gammelt sanitærporselen, for ikke å snakke om nye, vakre fliser med historisk design – ja, da trosser du kulden og tar turen innom.

Ikke bare er sjansen stor for å finne akkurat den gamle døren du trengte til heimen eller hytta, - når handelen er avsluttet og du har begynt å kjenne kulden gjennom klærne, da er det godt å vite at du ikke har lang vei til den kortreiste – eller rettere sagt – den kortmalte kaffen.

Rett opp i Bergensgata, Bjølsens svar på Karl Johan, ligger Bjølsen Bakeri. Og Bjølsen Bakeri har et nært samarbeid med Copa Con Oro (copaconoro.no/kaffeverksted) som brenner og maler kaffe på Lilleborg, et passe kaffekoppkast unna.

Kaffenerdene på Lilleborg har spesialisert seg på latinamerikansk kaffe. I denne delen av Amerika finner du et rikt utvalg på et relativt konsentrert område. Og når den miljøvennlig dyrkede kaffen kommer til Lilleborg, brennes den ganske lyst, slik at kaffens naturlige smak og aroma kommer til sin rett.

Du får, rett og slett, en kaffeopplevelse av en annen verden. Rett oppe i Bergensgata. Hos Bjølsen Bakeri. (Og hos søsterbedriften Mat & Mer litt lenger nedenfor.)

Men uansett hvor du velger å innta din varme kaffeopplevelse, smaker den best etter et kuldebesøk hos Gamletrehus!

1 kommentar: