lørdag 14. mai 2011

Om vakre vinduer og knallgode knekkebrød.

Ingen tvil om at våren er en vakker årstid. Med de lange, varme maidagene kommer det grønne på trærne, fargene i bedene og de lange, lyse kvinnebena fram. For ikke å snakke om noen mai-skatter hos Gamletrehus.

Nå kan man jo alltids hevde at varebeholdningen til Gamletrehus er å betrakte som en eneste stor skattkiste uansett årstid, men det er nå slik akkurat nå at vi har fått inn noen helt spesielle vinduer.

Vi snakker om vinduer – eller for så vidt glassveranda-deler fra et sveitserhus i Vestfold som nå står på Vøienvolden og venter på nye eiere. Her er intakte felt med farget glass og for det meste også hele felt med kattepote-mønster. En storslagen åpenbaring, slik de første, flotte feltene med hvitveis og blåveis i mai!

Nå er det ikke alle som er i markedet for akkurat slike vinduer. Men vi har mer å by på nå i mai: Nye containere med historiske fliser i gamle mønstre. Nydelige Christiania-vridere i den sjeldne tresorten ibenholt. Og et hav av dører fra 1700 tallet og frem til ca 1930. Særlig er utvalget av fløydører nå på sitt aller beste.

Men så er det også slik at vi her i Gamletrehus ikke må bli for navlebeskuende. For i vårt nærområde skjer det også mye spennende denne våren.

Andreas Viestad, Dagbladets gode og muntre mat-medarbeider, holder på med sitt mat-akademi for barn på gamle Geitemyra gård. Han var innom forleden og kjøpte fine dørvridere til den ærverdige bygningen.

Og apropos mat: På Bjølsen, like i starten på Bergensgata, finner du det hyggelige Mat & Mer, et spisested som er både kafé, deli og restaurant på samme tid. Nå er ferskvaredisken oppgradert og utvidet med blant annet nye, norske oster...som kan spises på nye, norskbakte knekkebrød – en helt fantastisk kombinasjon!

De nye knekkebrødene bakes på Frysja, koster sikkert dobbelt så mye som god ostekjeks men er både tre og fire ganger så godt. Kors på halsen!

I gamle dager het det seg at Holmenkollenstafetten var vårens vakreste eventyr. Det er uansett en diskutabel påstand og særlig etter at vi har fått våre vakre sveitservinduer og Mat & Mer har begynt med sine knallgode knekkebrød.

Gi nå blaffen i Holmenkollstafetten, sier vi. Men løp allikevel! Løp og kjøp vinduer hos Gamletrehus! Og stikk deretter innom Mat & Mer og bli begeistret!

1 kommentar: